Tröjor och väska.

Jag har ju som sagt handlat några nya tröjor. Tog fram dem innan och tittade på dem- kan ju inte töja ut dem. Längtar såå tills ja kan använda dem :)

Annars idag har jag varit hos BM. Fisen är fixerad, mitt järnvärde har äntligen gått upp, men hade fått äggvita i urinen så ska undvika salt nu tills jag ska dit igen så hoppas vi det rättar till sig. Har även börjat packa den där förlossningsväskan. Lite klurigt de där, man vet ju inte riktigt hur man ska packa. Men jag tror iaf det viktigaste är
med.

Nu tror jag att jag ska ta en kik i kylskåpet. Borde nog äta något snart.

Tjing


Kaffe/te

Nuuu har tröttheten smögit sig på ganska rejält. Härligt! Så fort sopbilen utanför fönstret har skränat klart så ska jag sova ett par timmar. Tog mej upp i morse och satte på te och dukade fram till frukost och sedan kom Sara med nya bullar/frallor- vad ni nu vill kalla det. Sedan har vi bara suttit i våra joggingställ och pratat strunt tills nu för en stund sedan.

Igår var lille Johanna här. Vi satt och drack massor av kaffe och bara snackade strunt vi med. Mycket trevligt. Vi har inte setts på evigheter så där var mycket att prata om och det blir säkert lika mycket nästa gång vi ses! När Johanna lämnat så tog jag mej själv i kragen och strök en gardin och hängde upp den på plats. Ja, jag klättrade på både stol och stege fast jag inte får det. Kan själv och är försiktig :)
Sedan blev det mat när herrn kom hem och sedan en sväng till familia. Unnade mej själv lite nya kläder. Är så in i hoppsans trött på dessa trasorna jag går runt i nu så det finns inte. Samma typ utav kläder varje dag. Jag vill ha
MINA vanliga kläder nu! Snart snart snart!

Nä, sopbilen har kört. Dags att plugga in öronpropparna så det blir lite tyst här.

God Natt :)


Sömnlös.

Jag borde verkligen sova! Halv tre gick jag och la mej. Vaknade innan 8 och kan inte somna om :( Jag kommer vara JÄTTE trött i eftermiddag. Tur jag inte har något speciellt bestämt då så jag kan sova. Sara ska titta in om ett tag. Skitprat och te står på schemat tror jag. Alldeles lagom :)
Ska nog göra ett litet försök till att sova.

Tjingeling!


På plats.

Herr Snögubbe och Herr Snögubbe fick sällskap av tomten i svampkoppen. Borde kanske lägga fram en kortlek till dem så de har något att göra?!


Shopping.

Vi var och shoppade lite innan. Har vi tur kommer den att kunna användas. Annars får den väl sitta på ngn nalle eller något :) Det skulle kunna bli så att den måste sys om också- till en storlek mindre men de ska nog inte vara några problem. Pfaffen står redo!


Nära nu.

Låg här och läste lite på gravid sidorna, det är ju riktigt nära nu. Undrar när man förstår det på riktigt...


Julskyltning.

Himma igen efter en eftermiddag på vift. Har varit nere på råå's julskyltning med Linda och Willgot. Vi började på Råå museum. Där hälsade vi på Magnus och hans föräldrar. Fikade lite och tittade runt. För mej så resulterade runttittandet i en st glöggbricka och en julgran i en svampkopp. Jättefin! Willgot fick även fiska lite. Påsen var väldigt uppskattad! Sedan tog vi oss in till "stan" och gick där ett par vändor. Det var lagom mycket folk iaf. Hade det inte regnat som de gjorde så hade det väl varit knökafullt. Nu är det dags att fixa lite mat här hemma och sedan är det solsidan som gäller.

Tjingeling


Vatten vatten, bara vanligt vatten.

Blö! Är så in i helvetes trött på detta nu! Det gör förbannat ont med- kan alltså inte böja fingrarna mer än såhär just nu. Visst, de kommer gå över om ngn timme men jag kan ju vara 110% säker på att det kommer ikväll igen. Blahäe!


Mer godis.

Träffade Linnea för ett par dagar sedan. Hon hade varit i London en sväng och hade lite saker med till mej. Syrligt te, riktigt gott. Inte sött och sliskigt som frukt teer kan vara ibland. Sen grisgodis och jellybeans- så gott!! Nu ska kag bara gömma det så jag får behålla det för mej själv! ;)


Ögongodis.

Mitt eget ögongodis, så fint att bara ligga och titta på!


Världsproblem.

Varför är alla bären i flingorna alltid högst upp i paketen?! Det är värdelöst! När man kommer emot mitten och ner så är ju alla slut. Det borde inte vara så svårt att fördela de små rackarna tycker jag. Har har försökt att skaka om påsen innan jag öppnar osv men de vill inte trilla ner i botten. Vänder man på påsen så får man ju alla bären sist men det är ju inte det jag vill heller- jag vill ha bären jämt fördelade i hela förpackningen! Ngn som vet hur man gör? Jag tänker inte hälla ut alla flingorna i en skål och röra om för att sedan trycka ner dem i paketen igen iaf.


Sömnlös.

Då ligger jag här igen. Trött men kan inte sova. Inte så konstigt eg eftersom jag har ngn annan i mej som är vaken. Jag får allt ligga här en stund tills den personen behagar ta en liten tupplur till. Men det går bra. Jag kan ju vila senare idag annars. Hmm, kanske ska gå upp och äta lite så kan man sova länge sen :) Det tåls att funderas på!


Ibland blir det inte som man tänkt sig.


Julshow.

Igår var vi på Sundpärlan och såg årets Julshow. Det var nog lätt en av de bästa julshowerna på länge! De som var med var: Tommy Nilsson, Tone Norum, Peter Jezewski och Ulf Nilsson. Tommy Nilsson vet ju alla vem det är. Himla bra snubbe. Tone har jag aldrig hört innan men hon var duktig. Peter hade tydligen varit med i The Boppers- ett jäkla drag i gubben. Så har vi Ulf kvar, vilken röst killen hade. Tydligen årets vinnare av The voice, ngt jag aldrig sett eller hört talas om (borde jag skämmas kanske) han var iaf sjukt bra. Väldigt bra ihopsättning av folk. Drag nästan hela showen igenom. Det var bara avslutningen som var lite mjäkig- tycker jag då. Jag hade hellre sett att det var en låt med drag i som avslutade kvällen. Så ja, en himla bra kväll och alla andra som ska se showen- ni kommer inte bli besvikna. God mat tillkommer ju också.

Tjimgeling


Gravid.

Det här att vara hemma innan ens förlossning är jättebra - men shit va tråkigt det är. Hade jag kunnat jobba hade jag mycket hellre gjort det. Varken mitt jobb eller min kropp tillåter det tyvärr inte. Nu tycker folk säkert att du kan ju göra vad du vill och fixa och dona osv. Ja, till en viss del men sen säger det stop. Igår hade jag en del ärenden. Det tog kanske 3h allt som allt. När jag sedan kom hem så var jag helt slut i rutan. Det gör ont (sammandragningar och foglossning), man blir trött och gnällig. Hur kul är det?! Jag är trött på bubblan på magen. Jag vill den ska försvinna nu så jag kan få bli som vanligt igen. Innan jag blev gravid trodde jag på fullaste allvar att jag skulle kunna fortsätta som vanligt ganska långt in i graviditeten. Men icke. Det är bara att lära sig lyssna på kroppen för annars kommer det som en fin bakläxa rakt upp i nyllet. Alla jag har pratat med säger olika saker om graviditeterna de haft. Vissa älskar det och vissa hatar det. Så det är bara att inse där med, alla graviditeten är olika, alla uppfattar de olika och man mår och klarar olika saker. Kommer iaf aldrig säga till en kompis hur man ska uppfatta eller hur man ska vara under en graviditet. Vill hon och kan ut och springa och bestiga berg så får hon det och vill hon vara själv och inte göra något så får hon göra det. Alla är som sagt olika och kroppen reagerar olika på allt. Själv så fick jag foglossning "ganska" tidigt, någon gång i somras. Det är en smärta i bäckenet som strålar ner i benen och upp i ryggen och man kan inte beskriva "ontet" det måste upplevas och det är inget jag önskar att någon får uppleva. I samband med foglossningen så har jag även fått förbud att bära tungt. Hur smidigt är det på en skala?! Emil får släpa allt och jag går bredvid med en kudde typ... Jag får heller inte gå längre sträckor- det går inte och om jag gör det så kan jag räkna med att få ligga i soffan resten av dagen. Foglossning är
Alltså skit att få! Kräkandet har jag nästan sluppit :) Kan räkna på händerna hur många ggr det har hänt. Sedan har vissa andra magproblem uppkommit. Varför står det inte i någon bok att om man får järnbrist och behöver äta järn att man då ska äta katrinplommon puré och frukt och fiber bitar!? Det är väl egentligen inget konstigt/ pinsamt?! Prisa Gud för de här två grejorna! Annars hade jag iaf fortf suttit på dass och haft ont i magen. Sedan har vi det här med att samla på sig vatten. Det har jag blivit en expert på! Känner mej som en gående vattenballong. Det försvinner lite under dagen men när det närmar sig eftermiddag/kväll så e de som att sätta på en kran i mej haha. Fingrarna känns som prinskorvar och benen som tjocka grillkorvar. När man tar av sig strumporna så har man finfina sträck efter strumporna, det samma gäller klockor och armband. Ringarna har jag fått skippa för ett bra tag sedan för de fastnar bara. Nu på slutet har jag även fått ngt som heter carpal tunnel syndrome. Då får man även ont i lederna i fingrarna pga allt vatten. Härligt att vara gravid va!? Nja, MEN av allt detta halvtråkiga så blir det ju faktiskt ngt väldigt fint utav. Så därför står man ut. Nu är det inte alls länge kvar för mej och det är så skönt. Man ser ett slut på allt. Då börjar allt annat men vad gör det. Det är ju det man sett fram emot. Att få se vem man haft i magen i 9 månader. Jag har gärna x-antal sömnlösa nätter osv osv för den här lilla saken. Bara den är utanför min kropp :) och Emil ska få se, jag har ju känt det i mej länge och visst Emil har känt utanpå magen men det är ju inte samma sak. Det ska bli häftigt. Snart är vi inte två mer utan tre. Helt overkligt egentligen. Det går inte att föreställa sig på hur det ska bli. Man vet vad som kommer hända men man vet inte hur det kommer bli. Garanterat kanon för det är ju han och jag- vi två som ska grejja detta!

Tjingeling!


Aftonbladet- suck...

Tydligen så heter det numera att man bryter ihop om man fäller en glädjetår eller två.. Trams. Man bryter ju inte ihop när man är glad. Aftonbladet borde lära sig sätta ihop meningarna lite bättre...


Onsdag.

Halloj!

Hmm... Idag blev inte riktigt som det skulle men det blev bra ändå. Har haft lite ärenden hit och dit, sedan blev det till att gå och handla frukt och grönsaker på torget. Det var meningen att Johanna skulle komma förbi en sväng på eftermiddagen med men det drog visst över på hennes jobb så hon hann inte. Ingen större fara på taket. Det kommer ju fler dagar. I stället hann jag sy om min Pippimössa. När jag sydde den från början hade jag blå tråd, det ville jag inte ha nu så de var bara att sprätta upp hela och göra om med vit tråd. Sedan så gjorde jag även en toffs till mössan och satte på. Blev mycket bättre. Så nu kan man ha den med eller utan toffs :) När mössan var klar så va det dags att hämta Linnea vid tåget. Det var då inte det lättaste för hennes telefon är sönder och hon hade inte riktigt koll på vilken bil ja skulle ha eller var jag skulle hämta henne haha... Men vi hittade varandra tillslut. Vi hann snacka oss igenom en massa skit men ändå inte alls. Tiden bara rann iväg som vanligt. Man skulle kunnat stanna tiden en liten stund ibland. Huvudsaken är iaf att vi hann ses en stund. Vi har iaf en massa kvar att prata om nästa gång vi ses- som om det skulle vara ngt problem annars haha. Vi avslutade iaf vår kväll med att gå och fönster shoppa lite. Tur det va stängt för vi hittade en massa fina saker. Bl.a. julmusar :)
Nu är det dags att slå igen dem blå- upp tidigt i morgon!


Igår.

Det var ingen bra dag. Ingen Jennydag iaf. Hade magknip, riktigt magknip från helvetet. Kunde knappt stå upp emellanåt och det spelade ingen roll vad gjorde för att få bort det. Det skulle ej och för kunna vara så att den som bor i min mage fixerade sig. Det hade ju varit trevligt. Inte för att det behövs än men så är det gjort iaf. Nog om det. Idag har det iaf inte hänt mycket. Har mest småplockat lite, funderar på att försöka montera ihop sängen eller så väntar jag bara tills Emil kommer hem. Nähe, nu ska jag titta lite på film :)


Gellack.

Åhhhh, varför ska man komma på så mycket när man borde göra annat?! Jo det var ju dehär med gellack. Efter många om och men bestämde jag mej för att testa och än så länge så verkar det lovande. Just nu har jag inte riktigt ork eller ryggen orkar inte med att göra gelé naglar längre men jag vill ändå ha fina naglar. Så efter att ha läst en massa omdömen om gellack så bestämde jag mej för att testa Depends variant. Det tar typ 30min att fixa och det är alldeles lagom för att ryggen ska orka. Som sagt, omdömena verkar stämma hitintills iaf. Enkelt, snyggt och än så länge inte en skråma på naglarna!


Svammel.

Det har blivit lite kvällsjobb för Emil de senaste dagarna. Faktiskt okej för det känns som om man får mer tid tillsammans då. Mycket sovtid iaf. Jag har ju fått sysselsätta mej på kvällarna då och det har gått alldeles utmärkt. Har ju min vän Pfaff. Sara tittade förbi en stund en dag och så finns det ju alltid ngt att pilla med. Alltid lika kul när Sara och jag ses. Massa skitsnack! Dessutom är hon en "sån" som det kan gå ett tag utan att vi träffas men när vi väl ses så är allt som sist. Det är skönt med sånna vänner. Man behöver inte ses eller höras varje dag. Man vet var man har varandra ändå. Det är sånna vänner som är riktiga vänner.

Det känns som om jag borde hoppa in i duschen nu lite snabbt så jag kommer ngn vart idag. Har lite att fixa. Borde plocka in disken med.. Gud va kul :) Nä upp med rumpan ur soffan och gör ngt nu Jenny!!!


Fredag.

Igår va vi hos Micke och Sara på kvällen. Mycket trevligt. Åt fondue, snackade skit och spelade spel. Spelade Hotell- har aldrig spelat det men är man jättetrött som jag var så kan det bli en aning rörigt men de gör inget. Man kan köpa sej loss från de flesta situationer. Antingen med pengar eller med andra medel. Med oss hem fick vi även en TENS apparat. Så hoppas den blir en av mina bästa vänner när det börjar närma sej förlossningen. Nu är det dags för frukost, för länge sedan om ni frågar mej!


Full rulle!

Det har det varit hela dagen! Upp och skjutsade mamma, sen skjutsa vidare henne för att sedan hämta upp en kompis. Sen kom pappa på fika, sedan var det dags att handla. Hem, sen iväg och sedan hem igen och väl hemma kunde jag ju inte bara sätta mej i soffan så jag testade att sy en mössa. En mössa blev tre och jag glömde att äta någonstans där emellan. Så ja, maten är äntligen i magen och jag ligger i soffan som en klubbad säl. Fy fanken va trött jag är! Vill sova nu men får allt vänta en stund till. Nu ska tv'n få hela min uppmärksamhet en stund!

Tjingeling!


Ugglor!

Just det, jag glömde ju mina ugglor som jag beställt. Tänkte de skulle få hänga i vagnen eller så får de hänga någon annan stans. Jättefina tycker jag iaf!


Haklapp!

Äro nöjd med dagen idag. Hämtat en spjälsäng, varit på väla snabbt och sytt ihop en haklapp och kantbanden krånglade inte!!!! Är trött som bara den nu så tänker hoppa ner i sängen nu. Hoppas jag kommer sova som en gris :)


Fusk!

Bakade pepparkakor och lussebullsmix! Jag har faktiskt redan bakat lussebullar på riktigt så det är ok att fuska nu. Jag orkar verkligen baka en sväng till- inte just nu iaf. Får bli lite fusk alltså :) Igår drack vi julmust, åt pepparkakor och såg mysteriet på Greveholm. Lite julmys innan jul :) Får kanske bli lite pepparkakor och must ikväll med. Nu måste jag gå ut i köket och göra iordning maten. Herrn i huset är äntligen på väg hem!


Drömmar.

Vissa drömmar är så verkliga så det finns inte. I natt drömde jag att jag var på semester med en massa folk men i huvudsak med en kompis som gick bort för ett tag sedan. Allt var verkligen jätteverkligt. Jag trodde faktiskt att det var på riktigt när jag vaknade. Vi hade världens samtal där borta. Det kanske var ditt sätt att säga att allt är ok med dej var du nu än är? Det har ju trots allt hänt en massa konstiga saker nu när jag varit hemma själv ett par dagar. Är det du?


Fodral.

Att man kan bli så arg på materiella ting. Igår satt jag och försökte göra ett blöj och våtservettsfodral. Allt gick jättebra- fram tills kantbanden. Fy fan va irriterad jag blev på de där jäkla banden! Förstörde halva min kväll! Det har gått bra med banden innan- varför ska de nu inte gå då? Bö! Får vänta en stund till innan jag försöker igen. Annars blir väl denna dagen också förstörd.

Där har ni ett halvfärdigt snett fodral- blä på dej!


Simma simma!

Var iväg och simmade med Sara igår. Alltid lika mysigt. Skönt att både kunna röra på sej och snacka skit. Den enda nackdelen var att där var en skolklass som verkligen var ivägen. De hoppade, stänkte och var ivägen överallt. alltså hoppade mitt framför folk i motionsbanorna och sånt. Gillas inte! Lärarna sa ju till men sen tog det 2min så gjorde dem det igen. Jaja- de försvann tillslut så vi fick några lugna minuter iaf. Vi fick umgås lite och det var det som var viktigt. Resterande delen av dagen spenderades hemma. Var helt slut och vila gick inte. Satte mej vid symaskinen grymt irriterad i stället. Fick klart för mej hur man ändrar stygnlängden iaf så det var ju bra. Annars så hände det inte mycket kul igår. Jo- jag bakade kladdkakemuffins ju. De gick snabbare än snabbast! Under 30 min tog det och gott blev det! Nä, nu ska ja hoppa in i duschen så det blir något gjort här!

Tjingeling!


Pysseldag!

Idag har tiden gått som bara den! Har suttit och sytt i princip hela dagen. Var bara en avstickare till mamma och pappa som gjorde att jag tog paus. Var ju tvungen att prova maskinen. Blev två napphållare, en väska och ett näsduksfodral. Inte för jag vet vad ja ska med fodral och väska till men det kommer säkert till användning någon gång. Kul var det iaf. Nu är jag helt slut. Har ju inte sovit middag idag!! Katastrof! Ja faktiskt, eftersom att jag var uppe mellan 4.30-7.30. Man blir lite småseg av att inte sova de där timmarna.

Natti!


Jelly Beans!

I lösvikt på maxi! Finns det strawberry daiquiri så ska jag allt ha mej ett par stycken!


Läger.

Ja just det, vi har ju hunnit vara iväg på läger en helg. Samma läger som vi (jag) alltid är på. Dansläger i Eket. Detta året blev de inte riktigt som vanligt. Jag var inte riktigt med på allt som jag brukar men det har ju sina skäl. Jag hann iaf stöpa mej ett par ljus :) Det är inte illa. Sedan så passade Emil på att fylla år så då fick vi knåpa ihop lite tårtor till honom och de resterande 30 personerna som var med- och det är klart han ska ha Emil tårtor! Linda och Willgot kom även förbi. Mycket trevligt! Hela helgen var kanon och när vi kom hem på söndags eftermiddagen så hägrade soffan.

Tjingeling!


Wihoo!

Är man uppe mitt i natten kan man pyssla med sånt här.


Sömnlös.

Varje natt är det samma visa. Vakna vid 2, somna om. Vakna vid 4, va uppe till 7 och sen sova 1 timme till eller 2. Börjar bli måttligt trött på det nu. Är ju galet trött vid 18-19 sedan på kvällen igen. Hade varit så underbart att bara få sova en natt, en hel liten natt. Jo, jag vet att kroppen förbereder sig inför vad som komma skall men snälla, 1 natt. Har suttit och tryckt i mej ett gäng kiwissar nu. Fruktansvärt gott. Får gå och köpa mej en korg till sen :) Hmmm, ska man försöka sej på att sova eller gå ut i vardagsrummet och titta på tv?! Har ju inte hänt på länge att jag somnat innan 7 så tv'n är nog det bästa valet med en kopp te och kanske några kiwissar till.

Tjing!


Klassträff.

Idag har jag varit på en "klassträff/fika" med dem jag gick 1-9:an med och vår lärare vi hade som klassföreståndare 4-9:an. Himla trevligt. Pga olika anledningar så blev denna fikan till som inte behöver nämnas här.

Större delen av klassen samlade ihop till en "liten" present till vår klassföreståndare och gissa om den blev uppskattad. Bara kolla minen när han öppnar sitt paket.

Det är 11 år sedan jag träffade dessa personerna senast men det märktes inte. Allt var som vanligt och snacket gick som om vu setts i förra veckan. Riktigt trevligt och hoppas verkligen fler från klassen kan möta upp nästa gång vi ska ses.

Tjingeling!


Shopping.

I helgen var det massor på schemat. Hjälpa mamma att handla, fixa och dona. Jag shoppade loss ordentligt. Emil har snackat ett bra tag om att vi ska köpa en symaskin. Han har alltid en massa grejor som ska sys. Han tyckte att vi kunde köpa en Ikea symaskin men icke. Jag kommer från en familj som syr massor och vägrar att köpa skit. Köper definitivt inte ngn plastsymaskin. Spelar ingen roll vad ngn säger- jag ska ha ordentliga saker. Antingen gör vi det på riktigt eller inte alls. Sagt och gjort. Numera har jag (vi) mej en finfin deluxemaskin från 1955! De e grejor det och definitivt inget plastskit! Går som en klocka. Haha tänker ni, men tänk om då. Dehär är kvalité som heter duga! Emil har tom testkört och godkänt ;)

Tjingeling


Saknar dig!

Imorgon kommer min kärlek hem igen! Längtar!!!


RSS 2.0